Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Μολότοφ στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη - ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τρομοκρατούμαστε



Επίθεση με μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κατά της οικίας του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια - Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την εκδήλωση της επίθεσης ο υπουργός ήταν εντός της οικίας του, χωρίς πάντως να διατρέξει κίνδυνο - «Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι "επαναστάτες" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στη διαπλοκή, τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Δήλωση Ολγας Γεροβασίλη
 Η κυβέρνηση καταδικάζει αποφασιστικά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη:
 «Οι αυτουργοί τέτοιου είδους "αυθόρμητων" και "επαναστατικών" ενεργειών αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδιά τους πέφτουν στο κενό. Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου, ούτε εκβιάζεται ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί».



 «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται»
Πράξεις όπως η σημερινή δολοφονική επίθεση στην οικία του Αλ. Φλαμπουράρη  δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ:
«Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι "επαναστάτες" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στη διαπλοκή,  τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ν. Βούτσης: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά βεβαίως, ούτε κωφεύει, ούτε σιωπά 
«Eίναι αυτονόητη η καταδίκη της δεύτερης κατά σειρά εμπρηστικής ενέργειας εναντίον του συναδέλφου βουλευτή και υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη και της οικογένειας του», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
«Δεν εκφράζουμε μόνο την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι τέτοιων απαράδεκτων ενεργειών, που θέλουν να προκαλέσουν φόβο και εγκυμονούν επικινδυνότητα για τη ζωή ανθρώπων, αλλά καλούμε όλους να αναλογιστούν το κλίμα, που δημιουργεί μια παρατεταμένη προσωπική στοχοποίηση, η οποία αναίτια εκδηλώθηκε από συγκεκριμένα κέντρα για τους δικούς τους σκοπούς», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε:
«Το ζήτημα δεν είναι μόνο προσωπικό, όπως δεν ήταν και σε άλλες βίαιες και εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων.
Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά βεβαίως, ούτε κωφεύει, ούτε σιωπά».

Καταδικάζει η αντιπολίτευση

  • ΝΔ: Καταδικάζουμε μεν, αλλά...
Ειδικότερα, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ´ όπου και εάν προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη.
«Κάποιοι όμως, με επιλεκτικές "ευαισθησίες" και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια» αναφέρει κλείνοντας.
Στις δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη:  Αντί να καταδικάσουν απερίφραστα, επιχαίρουν και δικαιολογούν τις επιθέσεις
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανταπάντησε καλώντας την κυβερνητική εκπρόσωπο Ο. Γεροβασίλη να ξαναδιαβάσει την καταδικαστική δήλωσή του για την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη τονίζοντας ότι είναι πολύ σαϕής για να μην την κατανοεί ή για να την παραποιεί.
"Αλήθεια, στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να κάνουν μια απλή δήλωση που να λέει: "Καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας απ’ όπου και εάν προέρχεται. Μαζί με όλους τους Έλληνες την περιμένουμε χρόνια τώρα", πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.
«Η νέα βομβιστική επίθεση στην οικία του Αλ. Φλαμπουράρη αποτελεί αναμφίβολα εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια με περίεργους σκοπούς σε «πονηρούς καιρούς».
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο απόπειρες εκφοβισμού κυβερνητικών στελεχών και πολιτικών προσώπων. Τα σχέδια των όποιων φυσικών και ηθικών αυτουργών θα πέσουν στο κενό».
Καταδικάζει το Ποτάμι την επίθεση στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη τονίζοντας ότι «οι τρομοκράτες είτε απειλούν αντιπάλους είτε φίλους είναι πάντα απέναντι από τη Δημοκρατία». 
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση με μολότωφ στο σπίτι του υπουργού Αλ. Φλαμπουράρη. Αυτές οι ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να λειτουργούν προβοκατόρικα και να χρησιμοποιούνται για τη συκοφάντηση και την ενοχοποίηση των εργατικών - λαϊκών αγώνων»
  • Καταδικάζει και η Ένωση Κεντρώων
Για τρομοκρατική ενέργεια εις βάρος του υπουργού Επικρατείας  Αλέκου Φλαμπουράρη κάνει λόγο η Ένωση Κεντρώων, καταδικάζοντας την επίθεση με μολότοφ που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του.
«Τέτοιες κινήσεις δεν προάγουν τη Δημοκρατία και δεν είναι αρεστές σε κανέναν. Όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές, να σπείρουν τον πανικό και να οδηγήσουν στο χάος», συμπληρώνει η Ένωση Κεντρώων.
- See more at: http://left.gr/news/molotof-sto-spiti-toy-al-flampoyrari-syriza-den-tromokratoymaste#sthash.vjBNdryg.dpuf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου