Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Συνέντευξη Τύπου του Γ. Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό (Video)






Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για παραπληροφόρηση στο θέμα των αλλαγών στο Ασφαλιστικό, λέγοντας ότι πλέον θα εφαρμόζονται ενιαίοι κανόνες για όλους. «Για πρώτη φορά από τότε που ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχεδίασε στο μυαλό του το ΙΚΑ, θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας» διαβεβαίωσε ο υπουργός, ενώ για την προσωπική διαφορά δεσμεύθηκε: «την εγγυόμαστε για πάντα».

Ο κ. Κατρούγκαλος συμπλήρωσε στην εισαγωγική του ομιλία ότι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με τον οποίο θα εξετάσει «πώς θα παντρευτεί το ασφαλιστικό με το φορολογικό».
«Θέλουμε να δώσουμε στο ασφαλιστικό ελπίδα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος στο ασφαλιστικό είναι τώρα να χαθεί η ελπίδα στον νέο εργαζόμενο ότι δεν θα πάρει σύνταξη ή στον παλιό συνταξιούχο, ότι θα μειωθεί η σύνταξή του. Όταν εξισορροπήσουν οι συντάξεις, για πρώτη φορά από τότε που ο Βενιζέλος σχεδίασε το μυαλό του το ΙΚΑ, θα έχουμε συνταξιούχους μιας ταχύτητας, όχι πολλών ταχυτήτων».
«Η πρώτη μας τομή είναι η εθνική σύνταξη, η ίδια για όλους, αγκυροβολημένη εκεί που ορίζει η ΕΕ στο όριο της φτώχειας και θα δίνεται σε όποιον έχει ασφαλιστικό δικαίωμα στα 67 του. Και οι ίδιοι κανόνες θα ισχύουν για όλους, για τις εισφορές και τις παροχές».
Αναφέρθηκε επίσης σε ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων, όπως για παράδειγμα τα μπλοκάκια, για τα οποία σημείωσε πως προβλέπεται ειδική μέριμνα ότι οι νέοι συνήθως θα πληρώσουν το 6,5% των εισφορών τους.
Δεκτά όπως δήλωσε, γίνονται οι προτάσεις των Δικηγόρων για το νέο ασφαλιστικό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου